Pagrindiniai veiksniai, kuriuos turėtumėte atsižvelgti renkantis lempučių tipą.

Automobilių lempučių pasirinkimas yra svarbus dalykas, kadangi tinkamas pasirinkimas užtikrins gerą apšvietimą kelyje ir leis vairuotojui patogiai ir saugiai vairuoti. Tačiau pasirinkti tinkamas lemputes tipą savo automobiliui gali būti sudėtinga užduotis. Šiame straipsnyje pateiksime pagrindinius veiksnius, kuriuos reikia atsižvelgti renkantis lempučių tipą.

  1. Automobilio gamintojas ir modelis

Pirma ir svarbiausia yra atsižvelgti į savo automobilio gamintoją ir modelį. Kiekvienas gamintojas ir modelis gali reikalauti skirtingų lempučių tipų, todėl reikia pasitikrinti savo automobilio instrukcijas arba kreiptis į specialistus. Taip pat šitame internetiniame kataloge galėsit susirasti informaciją apie Jūsų automobilyje naudojamų lempučių tipą: https://www.philips.co.uk/c-e/au/car-lights/car-selector-tool

  1. Lempučių tipas

Automobilių lempučių tipų yra daug, tačiau trys pagrindiniai tipai yra halogeninės, ksenoninės ir LED. Halogeninės lemputės yra dažniausiai naudojamos ir yra pigesnės, tačiau jų apšvietimo galia yra mažesnė, o ilgalaikis naudojimas gali sukelti greitesnį perdegimą. Ksenoninės lemputės yra galingesnės ir ilgiau tarnauja, tačiau jų kaina yra aukštesnė. LED lemputės yra labai efektyvios, ilgaamžės ir naudoja mažai energijos, tačiau jų kaina taip pat yra aukštesnė nei halogeninių lempučių. Nuoroda į mūsų LED lemputes:

H1- https://autoledai.lt/h1-led-lemputes/

H4- https://autoledai.lt/h4-led-lemputes/

H7- https://autoledai.lt/h7-led-lemputes/

H8 / H9 / H11- https://autoledai.lt/h8-h9-h11-led-lemputes-2/

HB3 (9005)- https://autoledai.lt/hb3-9005-led-lemputes/

HB4 (9006)- https://autoledai.lt/hb4-9006-led-lemputes/

Hir2 (9012)- https://autoledai.lt/hir2-led-lemputes/

D1S D2S D2R D3S D4S D8S LED- https://autoledai.lt/led-sistemos-vietoj-xenon-lempuciu/

  1. Lempučių šviesos spalva

Lempučių šviesos spalva gali turėti įtakos vaizdo kokybei ir jūsų regėjimui vairuojant naktį. Pavyzdžiui, šviesiai mėlynos ar baltos spalvos lemputės gali padidinti matomumą, tačiau per daug ryški šviesa gali būti nemaloni ir išblaškyti dėmesį. Optimaliausia šviesos spalva yra 6000 Kelvino Šios spalvos apšvietimas yra laikomas universalumo, funkcionalumo ir estetikos prasme idealiu pasirinkimu, taigi ją dažnai naudoja automobilių gamintojai.Šviesiai baltos spalvos lempučių šviesa yra galinga ir intensyvi, tačiau ne per daug ryški ar nemaloni akims. Ši spalva yra gerai matoma kelyje, o jos šviesa apima didelį plotą ir suteikia gerą matomumą, kuris yra svarbus vairuojant naktį.

  1. Lempučių galia

Lempučių galia yra svarbus veiksnys, nes jis nurodo, kiek šviesos lempučė gali suteikti. Paprastai, didesnė galia reiškia, kad lemptė gali suteikti daugiau šviesos.

Šviesos galingumą matuojame lumenais, kuris yra vienetas, nurodantis, kiek šviesos srauto yra išspinduliuojama lempa. Kuo daugiau lumenų, tuo lempa yra šviesesnė.

Lempučių galingumas priklauso nuo daugelio faktorių, tokio kaip lempų tipas, galia, konstrukcija ir kt. Halogeninės lempučės yra dažniausiai naudojamos ir jų šviesos galingumas svyruoja nuo 700 iki 2 200 lumenų. Ksenoninės lempučės yra galingesnės ir jų šviesos galingumas gali siekti iki 3 000 lumenų. LED lempučės yra labai efektyvios ir ilgaamžės, o jų šviesos galingumas gali būti nuo 3 000 iki 9000 lumenų.

  1. Kaina

Galiausiai, svarbu atsižvelgti į lempučių kainą. Visi norime rinktis aukštos kokybės produktus, tačiau kaina gali būti svarbus veiksnys, ypač renkantis tarp aukštos kokybės ir pigių lempučių. Svarbu nepamiršti, kad pigesnės lemputės gali būti ne tokios kokybiškos ir greičiau gali sudegti, todėl geriau investuoti į aukštos kokybės lemputes, kurios yra ilgaamžės ir suteikia gerą apšvietimą.

Atsižvelgiant į šiuos pagrindinius veiksnius, galima pasirinkti tinkamą lempučių tipą savo automobiliui. Būtina atkreipti dėmesį į automobilio gamintoją ir modelį, lempučių tipą, šviesos spalvą, galia ir kainą. Taip pat svarbu pasirinkti aukštos kokybės lemputes, kadangi jos yra ilgaamžės ir suteikia gerą apšvietimą, kuris yra svarbus vairuojant saugiai ir patogiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *